Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Så ser planerna ut för husen vid Sjödalsparken

Våra 1950-talshus vid Sjödalsparken har varit trivsamma hem i många år, men efter mer än ett halvt sekel börjar det bli dags för en välbehövlig förnyelse. Nu i dagarna har våra hyresgäster i de fyra husen på Sjödalsvägen 11 och Sjödalsbacken 1, 7A-C och 9 fått information där vi berättar mer om renoveringsplanerna.

Huges hus på Sjödalsvägen 7-9

– Det är fortfarande tidigt i planeringen och minst ett år kvar innan vi börjar med byggarbetet. Men vi vet att det är bra att vara ute i god tid. Därför går vi ut med information redan nu till alla fyra husen, säger Johan Hammarberg, projektledare.

Projektet har nu också fått en egen sida på huge.se, där vi framöver samlar all information om renoveringen.

– Vi har även bjudit in till informationsmöten under november. Tillsammans med Hyresgästföreningen träffar vi de boende ett hus i taget, berättar Anna Kellander, ombyggnadskoordinator.

Totalt är det 159 lägenheter och 8 lokaler som ingår i renoveringen där vi ska se till att husen håller i minst lika många år till. Så att de kan vara trivsamma hem och lokaler även för kommande generationer.

– Det känns bra att vi nu börjat kommunicera med hyresgästerna i projektet. Det ska bli spännande att träffas vid informationsmötena, säger Hanna Stegrud, junior projektledare.

Läs mer om renoveringen

Projektsidan huge.se/sjodalen

Skönt liv vid Sjödalsparken – mer om husen

Våra hus intill Sjödalsparken är byggda 1956–1957, samma år som riksdagen beslutar om TV-sändningar i Sverige, Tage Erlander är statsminister, Volvo Amazon presenteras, Björn Borg och Babben Larsson föds.

Sedan dess har husen hunnit med att vara trivsamma hem åt många hyresgäster. Här har födelsedagar och jular firats, barn har vuxit upp, vänner har kommit på besök, hyresgäster har flyttat ut och nya har flyttat in. Precis som det ska vara. Och nu har det blivit dags för en välbehövlig förnyelse. Så att husen kan erbjuda ett bra boende även i framtiden.

Publicerad: