Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Nu tänder vi julbelysningarna

2022-11-08
Efterfrågade och uppskattade. Nu är det dags. Med start i Skogås centrum 7–8 november tänder vi årets julbelysningar. Vi räknar med att belysningarna i våra tre centrum förbrukar cirka 6 kW per timme – motsvarande 9 kronor.

Julbelysning i Huddinge centrum

– I vinter räknas varje kilowattimme mer än någonsin. Därför har vi räknat på våra julbelysningar. Den förhållandevis låga förbrukningen stärker oss i övertygelsen om att belysningarna skapar välbehövlig energi och trygghet för Huddingeborna i lite extra mörka tider, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström.

Utöver Skogås har Huge även julbelysningar i Flemingsberg centrum och Huddinge centrum. Lägg därtill de mycket uppskattade granarna som kommer på plats lagom till advent.

– Julmånaden är för många en tid av förväntningar och glädje. En tid att hämta lite ny kraft. Där har traditionen med julbelysningar en viktig roll som ljus- och glädjespridare, säger Karin.

Energisnåla LED-lampor

Huge använder endast energisnåla LED-lampor i sina julbelysningar. Även på våra kontor är påbudet ljusglädje – med försiktighet. Adventsljusstakarna förses med timer. I övrigt hjälps vi alla åt med att stänga av belysningar och elektronik som inte används.

– Som fastighetsägare är vi medvetna om det ändrade läget för el och annan energi. Under lång tid har vi arbetat för att minska Huges el- och energianvändning med 30 procent. I dagsläget har vi nått ganska exakt 25 procent. Det arbetet fortsätter som tidigare, säger Karin Strömberg Ekström.

Publicerad: