Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Nu ska studenthuset på Röntgenvägen 5 rustas upp

2021-12-09
I januari 2022 börjar renoveringen av 266 lägenheter och 3 lokaler på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg. Badrum och kök kommer att moderniseras, fönster att bytas ut och vid behov byts även lägenhetsdörrar. Även tak byts, ny ventilation installeras och ytskikt i trapphus kommer att förnyas.

Öppethus vid Röntgenvägen 5

I januari startar upprustningen av 266 lägenheter och 3 lokaler på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg. I veckan träffade vi berörda hyresgäster och svarade på frågor tillsammans med entreprenören.

– Den här upprustningen gäller ett studentboende, med många små lägenheter. Eftersom det kommer låta en del och de boende bor kvar under hela upprustningen har vi ordnat ett studierum. Det ska vara en tystare och lugnare plats i huset, så långt från renoveringen som möjligt. Därför kommer placeringen av studierummet att flyttas vartefter renoveringen fortgår, berättar Hanna Stegrud, junior projektledare på Huge.

Möte med hyresgästerna

Tisdag den 7 december fanns Huge och tilldelad totalentreprenör som ska genomföra upprustningen på plats för att träffa hyresgäster och svara på frågor kring upprustningen.

– Min roll i ett stambytesprojekt är att finnas där för de boende. Eftersom vi har kvarboende i våra projekt har vi full förståelse för att det finns många frågor och att en viss oro kan uppstå. Därför är det viktigt att finnas på plats och träffa de boende i ett tidigt skede för att skapa en relation och trygghet, säger Anna Kellander, ombyggnadskoordinator.

Många upprustningar planerade

Av Huges nästan 8000 bostäder är drygt hälften från 1960- och 1970-talet och i behov av upprustning, detta är ett arbete som är påbörjat och kommer att pågå de kommande 10-12 åren. I september slöt Huge och Metrolit Byggnads ett ramavtal för upprustningsarbeten.

– Avtalet blir ett betydelsefullt verktyg för att kunna hålla tempo i renoveringarna samt att tydligt styra mot hållbarhet i våra projekt, säger Mikael Halvarsson, projektchef på Huge.

Senast uppdaterad: