Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Klartecken för renovering i tre hus vid Sjödalsparken

Noggranna förberedelser, god kommunikation och bra dialog har gett resultat. I de tre husen på Sjödalsvägen 11 och Sjödalsbacken 1 och 9 har hyresgästerna nu gett sitt medgivande till den kommande renoveringen. Det betyder att vi kan fortsätta planera och förbereda.

Badrum, renovering, sjädalsparken

I höstas var vi ute och berättade om renoveringsplanerna. Cirka 80 hyresgäster deltog vid våra informationsmöten och stämningen var god. I samband med det delade vi också ut de medgivandeblanketter som hyresgästerna ska skriva under för att godkänna renoveringen.

– Många lämnade in sina medgivanden snabbt, vilket vi är väldigt tacksamma för. Sedan var det några i varje hus som jag fick påminna, berättar Anna Kellander, ombyggnadssamordnare.

Så till slut landade alla medgivanden på plats i sin pärm, för Sjödalsvägen 11 och Sjödalsbacken 1 och 9.

Hoppas kunna börja renovera i höst

Nu går projektplaneringen vidare för renoveringen. Tanken är att komma i gång med byggarbete i höst. Först ut blir då Sjödalsbacken 9.

– Det känns riktigt bra att vi nu kan fortsätta planeringen. Vi är många på Huge som jobbat hårt för detta. Vi vill också tacka för god dialog med hyresgästerna, avslutar Johan Hammarberg, projektledare.

Mer om Sjödalen-projektet

Våra 1950-talshus vid Sjödalsparken har varit trivsamma hem i många år, men efter mer än ett halvt sekel börjar det bli dags för en välbehövlig förnyelse. Därför ska de fyra husen på Sjödalsvägen 11 och Sjödalsbacken 1, 7A-C och 9 få nya ledningar för vatten och avlopp, förbättrad ventilation och nytt elsystem. Och dessutom nya badrum i alla lägenheter. Totalt är det 159 lägenheter och 8 lokaler som berörs av renoveringen som startar i höst. Redan nu håller vi dock på att byta tak på två av husen – ett arbete som blir klart till sommaren.

Här kan du läsa mer om Sjödalen-projektet

Senast uppdaterad: