Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Huge stöttar organisationen Lika Olika

2019-12-02
– Som fastighetsbolag ska vi inte bara förvalta och bygga hus, vi ska också bygga livet mellan husen, det som i grunden handlar om hur vi människor är mot varandra, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström.

Huges vd Karin Strömberg Ekström (mitten) tillsammans med Mary Juusela, på organisationen Lika Olika och rektorn på Sjödalsgymnasiet Johan Lundström.
Cirka 120 medarbetare på Sjödalsgymnasiet samlades i början av november för att delta på en föreläsning om värderingar och attityder som organisationen Lika Olika höll i. Huges vd Karin Strömberg Ekström inledde med dessa ord:

– Som fastighetsbolag ska vi inte bara förvalta och bygga hus, vi ska också bygga livet mellan husen, det som i grunden handlar om hur vi människor är mot varandra. Och hur vi är mot varandra beror på de värderingar vi har. När samhällsklimatet hårdnar vill vi göra lite skillnad, och bidra till att hitta verktyg som ökar respekten och toleransen för varandra. Därför stödjer vi Lika Olika.

Större respekt och självkänsla

Genom insikt, kunskap och verktyg arbetar Lika Olika med att stärka människors sociala kompetenser, så som tolerans, respekt, civilkurage, självkänsla och öppenhet. Mary Juusela, grundare och vd av Lika Olika, förklarade att hur det ser ut i samhället alltid börjar hos individen, med hur vi väljer att vara mot varandra – i de attityder vi visar, de värderingar vi har och den jargong vi använder.

– Det handlar om att brygga murar, inte bygga murar. Om att vara empatiska, ge människor en uppriktig chans och om att välja våra attityder för att skapa en bättre gemenskap.

Senast uppdaterad: