Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Huge höjer hyran med 4,2 % för 2023

2023-02-02
Huge Bostäder i Huddinge och Hyresgästföreningen är nu överens om bostadshyrorna för 2023. Hyreshöjningen blir 4,2 procent från den 1 mars 2023 och gäller i tio månader framåt. Den nya hyran medför en hyreshöjning för en normaltrea på cirka 300 kronor per månad.

 – Det senaste årets höga inflation med stora kostnadsökningar för energi, livsmedel, byggmaterial, tjänster och räntor påverkas oss alla, så även Huge. Höjningen täcker inte våra kostnadsökningar, vilket utmanar oss i att effektivisera verksamheten och vända på varje krona, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström.

Överenskommelsen gäller för hela 2023 – men höjningen genomförs från 1 mars. Det innebär att hyresgästerna inte behöver betala höjningen för januari och februari.

Huge Bostäder hade yrkat på en hyreshöjning på 8,9 procent.
– Det hade behövts för att underhålla fastigheterna och renovera cirka 500 lägenheter om året, säger Karin Strömberg Ekström.

Hyreshöjningen för bostäder gäller även för lokaler där hyrorna förhandlas med Hyresgästföreningen.

Garage- och parkeringsplatser

I samband med hyresförhandlingarna har Huge och Hyresgästföreningen även kommit överens om hyrorna för garage- och parkeringsplatser. Under tre år höjs de stegvis från 1 mars 2023.

– Vi har gjort en översyn av våra parkeringar och garage. Med de nya priserna blir det en större jämlikhet mellan områden och mellan jämförbara platser. Vi har även beaktat prisbilden för motsvarande platser hos andra fastighetsägare i våra områden, säger Huges distriktschef Tommy Ålund.

Information under februari

Under februari informeras Huges hyresgäster om de nya hyrorna.

Senast uppdaterad: