Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Fullt ös på höstlovet i Huddinge

Pingis, schack och brädspel. I lokalen mitt emot Festerix springer höstlovsfirande barn mellan alla aktiviteter som fyller den annars lediga lokalen i Huddinge Centrum.

– Det känns jättekul att det är så många på plats, det tyder ju på att det behövs och sedan är det ju perfekt att vi kan använda en lokal som tillfälligt står tom, säger Sandra Stenberg, centrumledare på Huge.

höstlovsaktiviteter, nattduellenRunt om i kommunen är Huge med och anordnar höstlovsaktiviteter. I Huddinge centrum är det full aktivitet. Några spelar monopol, två andra är fullt fokuserade på att hinna reagera snabbast i ”nattduellen” medan ett stort gäng spelar rundpingis. Peppig musik spelas ur högtalaren och titt som tätt kommer det in fler ungdomar i lokalen.

– Många har varit här flera av dagarna och vissa föräldrar lämnar av sina barn här medan de gör ärenden på stan så det är uppskattat av både de vuxna och av barnen, säger Emanuel Lörvall, aktivitetsledare på plats.

Höstlovsaktiviteter

En av föräldrarna som är på plats med sina barn är Elife Ringström.

– Det är ett jättebra initiativ och det känns kul att Huge och kommunen satsar på barn och unga, säger Elife Ringström.

Tanken med aktiviteterna är att alla barn och ungdomar i området ska känna att det har något att göra på sina höstlov. Lättillgängligt och gratis.  

– Det finns aktivitet för alla oavsett om man gillar sport eller att pyssla. Alla som kommer får en liten chipspåse och en festis och det är ju populärt såklart, säger Matilda Karlsson, aktivitetsledare på plats.

Pingistunering på höstlovet

Höstlovsaktiviteter runt om i kommunen

Under hela höstlovsveckan anordnas flera aktiviteter i våra områden. Bland annat höstlovspyssel i Skogås, ansiktsmålning i Flemingsberg och sportaktiviteter i Vårby.

Läs mer här för att ta del av vad som har hänt och vad som ska hända mer under veckan.

Senast uppdaterad: