Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Gratis pizza – ett nytt sätt att lyfta krisberedskap

Denna vecka är det krisberedskapsvecka – det uppmärksammar vi med beredskapspizza och information på plats i våra centrum.

Huge-personal delar ut krisinformationDenna vecka är det MSB:s årliga krisberedskapsvecka – en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser. Det uppmärksammar Huge genom två event under veckan.

Beredskapspizza

Denna vecka kommer vi vara i Skogås centrum och Huddinge centrum för att prata beredskap med hyresgäster och centrumbesökare.

– Vi kommer bjuda på pizza från en foodtruck, snacka beredskap och dela ut information om hur du förbereder dig i hemmet vid en eventuell kris, berättar Anders Sundqvist, kommunikationschef på Huge.

Han ger krislådan som ett exempel på bra förberedelse.

– En låda med exempelvis ficklampa, ljus, batterier, viktiga telefonnummer och mat är bra att ha för att vara förberedd ifall det skulle bli strömavbrott, säger han.

Kreativ matlagning

Meningen med eventet är att lyfta krisberedskap i största allmänhet men också att locka till kreativitet när det gäller matlagning. Pizzorna kommer ha lite annorlunda fyllning nämligen. Som falukorv, potatis och ägg.

– Finns det ingen el är det svårt att laga pizza, men jag hoppas att dessa beredskapspizzor ska symbolisera att krisberedskap inte behöver vara en konserv med ärtsoppa utan att man tager vad man haver där hemma! Om man har tillgång till grill på gården kan ju även denna nyttjas vid ett strömavbrott. Det gäller att tänka kreativt helt enkelt!

Så uppmärksammar Huge krisberedskapsveckan

  • Vi har event i Skogås centrum 28 september klockan 11-13
  • Vi har event i Huddinge centrum 29 september klockan 11-13

Senast uppdaterad: