Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Första spadtaget för Huges nya kvarter i Flemingsberg

Idag togs det första spadtaget till det som ska bli ett helt nytt kvarter i Flemingsberg. Vi kommer bygga 209 lägenheter, varav 81 blir studentlägenheter, samt en förskola och flera butikslokaler.

Spadtaget för Huges nya kvarter i Flemingsberg.

Bostäderna kommer att rymmas i tre hus med olika höjd, varav det högsta är tio våningar, i ett öppet kvarter kring en gård. Lägenheterna kommer att variera i storlek för att kunna erbjuda boende för såväl små hushåll, till exempel studenter, som större familjer. I området kommer det även att byggas en förskola för 160 barn. Samt flera butikslokaler.

Skapa livskraft

Med stora visualiseringsbilder på hur husen och kvarteret kommer att se ut som bakgrund talade bland andra Huges vd Karin Strömberg Ekström:

– ­Jag är stolt och glad över att den här dagen äntligen har kommit. På Huge brukar vi säga att vi vill skapa livskraft i Huddinge och det lever vi verkligen upp till med det här projektet, där vi bygger för flera generationer. Det är hållbart, det!

Kvarteret planeras stå färdigt 2022 och kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Läs mer om projektet

Läs mer om projektet Studenten1 i Flemingsberg

Senast uppdaterad: