Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Efter femtio år – renoveringsplaner för Grantorp

Under en tioårs-period planerar Huge för att renovera 1 218 hyresrätter i Grantorp i Flemingsberg. Husen och lägenheterna fyller femtio år i sommar. Det är snart dags för en grundlig renovering med nya vatten- och avloppstammar, elledningar, badrum och ny ventilation. Hyresgästerna kommer också att kunna välja ett nytt kök och nya golv – vilket brukar vara uppskattat.

Grönska framför framför fasad och entré på Terapivägen i Grantorp.

Vi är måna om våra hus och våra hyresgäster. Därför känns det extra bra att planera för en renovering med efterfrågade förbättringar till en hyresnivå som är överenskommen med Hyresgästföreningen i Huddinge, säger Huges distriktschef Rosa Vitrera Luiga.

En av de större renoveringarna

Renoveringen av de färgglada husen i Grantorp kommer att bli en av de större i Sverige och Huges andra riktigt stora renoveringsprojekt. Sedan tidigare renoverar Huge 899 lägenheter i Vårby gård.

Vi har en väl genomarbetad metod för själva renoveringen och för omtänksamma kontakter med våra hyresgäster. Med långsiktigt upphandlade entreprenörer kan vi också hantera de ökade byggpriserna på ett uthålligt sätt, säger Huges projektchef Mikael Halvarsson.

Första information till hyresgästerna

I dagarna får Huges alla lokal- och bostadshyresgäster i Grantorp en första information inför den tänkta renoveringen.

Sedan väntar en rad kontakter och möten för att prata om och förbereda hyresgästerna inför den planerade renoveringen, med preliminär byggstart i början av 2024. Vi vill vara en ansvarsfull hyresvärd som erbjuder ett attraktivt och långsiktigt boende för våra hyresgäster, säger Mikael Halvarsson.

Område i stark utveckling

Hela Flemingsberg är i stark utveckling. Här växer ett helt nytt regioncentrum fram med service, handel, hotell samt tiotusentals nya arbetsplatser och bostäder. Tvärbanan Syd kommer att få sin ändhållplats vid dagens station för regionaltåg och fjärrtåg, säger Rosa Vitrera Luiga.

Sedan tidigare finns bland andra Södertörns högskola, Huddinge sjukhus, Södertörns tingsrätt och Karolinska Institutet i Flemingsberg.

Fakta: Renovering Grantorp

  • 1 218 lägenheter renoveras
  • 135 lokaler berörs av själva stambytet
  • Byggstart planerad till 2024
  • I renoveringen ingår nya ledningar för vatten, avlopp och el. Ny ventilation och nya badrum i alla lägenheter. Därutöver kan hyresgästerna välja ett nytt kök och nya golv till en extra kostnad.
  • En nyrenoverad trea på 80 kvm kommer att kosta cirka 8 800 kr/mån (2023 års nivå).
  • Mera information finns på huge.se/grantorp

 Fakta: Huge renoverar tusentals lägenheter

De senaste åren har Huge renoverat ett tusental lägenheter. Under de närmaste tio åren planerar bolaget att renovera ytterligare 4 500 lägenheter runt om i Huddinge. I samband med det ser Huge också över möjligheterna till energibesparing och solpaneler på taken.

Senast uppdaterad: