Hoppa till innehållet

Kakor på Huge.se

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig bästa möjliga funktion på vår webbplats. Innan du godkänt sätter vi bara nödvändiga kakor. Du kan välja vilka kakor vi får använda. Vad är kakor?

Det går bra för våra centrum

2022-10-12
Att pandemin satte handeln på prov råder det inga tvivel om. Huge agerade snabbt i Huddinge centrum och lyckades inte bara behålla befintliga butiker utan även fylla tomma lokaler med nyetableringar. Och den positiva utvecklingen fortsätter.
– Vårt mål var att komma tillbaka till 2019 års besöksantal år 2023, men vi kan se att vi har goda chanser att nå det målet redan i år vilket är jätteroligt, säger Sandra Stenberg, centrumledare på Huge.

Huddinge Centrum vyHuge kan tillsammans med butikerna runt om i Huddinge centrum konstatera att besökarna återvänder till centrum efter de svåra pandemiåren. Verksamheterna går dessutom bra.

Ökade besökssiffror och färre vakanta lokaler

Efter att restriktionerna släppte i mitten på februari 2022 har besökssiffrorna ökat med nästan 19 procent jämfört med samma period 2021 och siffrorna fortsätter att öka.

– Vi vill vara med och skapa ett attraktivt centrum och det tycker jag att vi har vi lyckats med, säger Kristina Hafström, kommersiell uthyrningschef på Huge.

Men även under den tuffa pandemitiden med restriktioner lyckades Huge sänka vakansgraden av handelsytan i Huddinge centrum med 2,5 procent. En anledning var att man jobbade mycket med hyresrabatter, för att stötta befintliga hyresgäster och hålla centrumet levande.

– Vi såg det som en långsiktig investering, det gjorde att våra hyresgäster kunde fortsätta att hålla öppet. Nu har vi skapat goda relationer och våra lokalhyresgäster har bra förutsättningar för att bedriva en lönsam affärsverksamhet, det är viktigt, säger Kristina.

Aktiviteter i centrum

Direkt när restriktionerna släppte var Huge snabba med att ordna aktiviteter i centrum.

– Vi skapade bland annat kuponghäften och arrangerade event, både för att behålla de kunder som under pandemin börjat handla på hemmaplan här i Huddinge och för att locka tillbaka gamla besökare, berättar Sandra Stenberg, centrumledare på Huge.

Huddinge centrum är ett utomhuscentrum med gågator, mysiga torg och ett brett utbud av butiker, service och restauranger. Huge arbetar medvetet för att få till en bra mix av hyresgäster. Målet är att varje uthyrning ska bli så kallade destinationsbutiker.  

Om en lokal blir ledig försöker vi se till att hitta en hyresgäst som kompletterar det utbud som redan finns i vårt centrum, så att vi skapar en bra mix och inte en onödig konkurrens. Varje uthyrning ska vara en destination som hjälper till att locka kunder till övriga verksamheter i centrum. Det gör att människor aktivt åker hit till Huddinge centrum, säger Kristina Hafström.

Bageriet Surådeg - nyetablering under pandemin

En av nyetableringarna under pandemin var bageriet SurÅdeg.

– Huge hörde av sig till mig och frågade om inte vi kunde tänka oss att öppna en popup-butik. Vi funderade lite och bestämde oss för att köra och det blev ju bra. Nu ska vi öppna upp ett konditori i en tre gånger så stor lokal med sittplatser, säger Peter Green, vd på SurÅdeg.

Att Huddinge centrum är en attraktiv plats som utvecklas, håller Peter med om.

– Det känns familjärt och man är inte en i mängden. Det är dessutom väldigt trevligt att det är bostäder ovanpå alla butiker. Det gör centrumet levande, man kan sätta på sig morgonrocken och gå ner och köpa bröd om man vill, säger Peter och skrattar.

Även verksamheterna i Huges centrumanläggningar i Skogås och Flemingsberg står starka.

– Där har vi mindre centrum men vi kan se en positiv utveckling även där med ökat besöksantal och lägre vakansgrad, säger Kristina.

Senast uppdaterad: